LPR blokweekend in het Buitencentrum Overasselt

Afgelopen weekend (26-29 april 2023) was het blokweekend van de hofdans vereniging Les Précieuses Ridicules in Nijmegen. Het werd gehouden in het Buitencentrum Overasselt, een kampeerboerderij met een heerlijk natuurgebied aan de andere kant van de weg.

Gedurende het weekend hebben we ons bezig gehouden met de Schönen en de Ländler dans, twee kenmerkende dansen van LPR. Deze dansen hebben een lange geschiedenis en het was geweldig om ze aan te leren en te oefenen met onze dansvrienden van andere hofdans clubs in Nederland.

We hadden ook genoeg tijd om bij te kletsen met onze dansvrienden. Als echte liefhebbers konden we het natuurlijk niet laten om ook een paar andere dansen uit te wisselen. Goed voor ons – wat zwaarder voor de voeten..

Zaterdagavond mochten we de inwoners van Parijs te beschermen tegen de Garde van Richelieu – zeer spannend tot op het allerlaatst!

Al met al was het een onvergetelijk weekend vol historisch dansgenot en plezier. Het was goed geregeld, het eten was heerlijk en we kijken alweer uit naar volgend jaar.