LGG Gala 2017 – Oefenen, Gala en Ontbijt

Les Gais Galants en het mysterieuze medaillon, wat moet je daar nou van verwachten? Gelukkig hield de praeses ons niet lang in spanning. Afgelopen jaar is er veel gebeurd. Les Gais Galants heeft 2 succesvolle cursussen gegeven, waardoor we nu weer een Keizerwals, Gigue en Catherine kunnen dansen! En de Rokkenpot is verhuisd. Bij die laatste bezigheid kwam er een medaillon tevoorschijn. En gelukkig vonden de Galanten even later een briefje met uitleg:
Lang geleden woonde er een adellijke familie op kasteel Château du Grand Nord. Zij hielden er van om op oudejaarsavond en met Midzomer een groot feest te geven, met muziek, dans, wijn en eten in overvloed. Wat zij niet wisten is dat hun hofhouding de dag erna, wanneer zij zelf nog geheel beneveld waren van alle wijn, hun eigen feest hield. De hofhouding had zijn eigen Société secrète de la gais cuisine en het medaillon vormde een onmisbaar onderdeel van dat genootschap. Het was hun manier om elkaar ongezien boodschappen te kunnen doorgeven. Boodschappen over wie, wat, wanneer en hoe voor hun eigen feest.
Om een indruk te krijgen hoe dat in zijn werk ging heeft de Dies 5 groepen gemaakt met elk een eigen opdracht. Als de opdracht succesvol afgerond werd, kreeg de groep een symbool voor in het medaillon en werd een deel van het motto onthult. IJverig werd er een dessert opgemaakt, werden corsages geknutseld en Gais Galotje toegezongen. Redevoeringen werden ontdekt en een kwis opgelost: MERCI allemaal voor jullie deelname en dan “En avant pour le galop”!

Op de zaterdagmiddag voorafgaand aan het gala was er een oefenmiddag in het zaaltje aan de Anemoonstraat. Wat een overweldigende opkomst bij het oefenen! We hadden maar liefst 3 carrées om de Catherine op te frissen. Wel een uitdaging voor de dansleiding, maar ze hebben het prima opgelost. Er was zelfs tijd om de Keizerwals op te frissen. De zomercursus heeft daarvoor goed werk verricht.

Bij het ontbijt was er uitgebreid de gelegenheid om na te genieten en bij te praten met alle oude bekenden.
Natuurlijk werd er de hele dag nog gedanst: de opgegeven wensen en bijna-vergeten dansen van lang geleden. Sergey en Irina hadden bovendien een leuke verrassing: een wals-variant op een long-way (cirkel eigenlijk) “Artist life” en “Cinderella”, ook voor een grote groep. Daar gaan we nog vaak lekker op dansen.

Bedankt Wieke, Kasper, Hendrik-Jan en alle anderen voor dit geweldige weekend! De Diescommissie 2017, Romée, Odilia
Ook heel erg bedankt Martin, voor de geweldige foto’s! We konden niet alles op de blog plaatsen maar alle foto’s en filmmateriaal staan hier..