Lustrum bal Kasteel Oud-Wassenaar nov. 2019

Voor hun 5e gala, of was het al het 8e, heeft Tour de Mains een prachtig gala gegeven. Ze hebben het samen gedaan met Beleef het Verleden en konden daar Kasteel Oud-Wassenaar voor regelen! Een fantastisch decor. Voor de gelegenheid hebben de gasten zich geen moeite gespaard. Je keek je ogen uit naar alle prachtig geklede dames en heren.

Eerst Quadrilles geoefend onder de bezielende leiding van Maïtre Erwin. Konden we gelijk wennen aan de dansvloer, met snelheidsremmende maatregelen. Onder het genot van een high tea (vertel nooit welke macarons het lekkerst zijn!) en een heleboel fotosessies vloog de tijd om.

Al snel onthaalde Gravin van Randwijck ons op een driegangen diner met historische gerechten. Het liep een beetje uit, zodat de hal volliep met de balgasten. Handig allemaal bij elkaar, de balboekjes en spiekbrieven werden snel gevuld.

Dan is het tijd om te dansen: veel quadrilles, veel lijndansen, veel voetjes van de vloer. En als je even geen dansje deed kon je overal lekker bijkletsen met oude bekenden, en deelnemen aan de rondleiding door het kasteel. Veel te snel was het tijd voor de laatste dans. Vandaar dat 1 carré er stiekem een bonus-quadrille aan toe voegde.

.